Retreats & Ceremonies

Ga mee op een verdiepende reis naar binnen, om te verbinden met je hart en ziel. Een plek waar je in alle rust en ontspanning geïnspireerd raakt om weer in contact te komen met je doelen, dromen en verlangens. Met de nieuwe inzichten, tools, en handvatten weet je jouw fysieke en mentale gezondheid weer in balans te brengen. Zodat je vanuit harmonie en verbinding je aandacht kunt richten op dat wat voor jou echt belangrijk is.

Maan Ceremonie

De maancyclus is een krachtig symbool voor de cyclus van het leven en de vrouwelijke cyclus. Het lichaam van de vrouw en haar cyclus zijn afgestemd op de maan en op onze aarde. Wij vrouwen beleven dankzij haar cyclus de verschillende energieën van de maan (de nieuwe maan, wassende maan, volle maan, afnemende maan). En deze zijn weer verbonden met de verschillende seizoenen (lente, zomer, herfst, winter) van de aarde en de cyclus van het leven.

Contact

Maancyclus

Duizenden jaren geleden toen er nog geen kunstmatig licht bestond dat de vrouwelijke cyclus beïnvloedde, was de menstruatiecyclus afgestemd op de cyclus van de maan (net als het getij). Vrouwen trokken zich in die periode dan gezamenlijk terug en gebruikten deze momenten om dichterbij hun eigen wijsheid te komen. De cyclus van de maan hielp hen om met nieuwe inzichten terug te komen.

Effect van de maan

De maan en haar energie is niet alleen van invloed op mentale processen, het heeft ook effect op ons innerlijk, onze emoties en ons fysieke lichaam. We bestaan als mens voor ongeveer 70% uit water. En water resoneert sterk op de maan. Net als dat de maan onze oceanen doet bewegen, zo creëert de maan ook een soort ‘eb’ en ‘vloed’ in onszelf. Ook in de natuur is dat duidelijk te zien.

De sappen in bomen en planten nemen toe naarmate de maan voller wordt. En de zee heeft met volle maan een hogere vloed dan de rest van de maand.

Hoe werkt het?

Door mijn ceremonies af te stemmen op de maancyclus, worden we eraan herinnerd dat we hiermee verbonden zijn. Dat maakt ons sterker en bekrachtigd onze (vrouwen)lichamen, onze oerkrachten en de verbinding met elkaar.

Door te werken met de verschillende maanfasen en de thema’s die daarbij horen, werken we direct aan verbinding met onszelf, maar ook de wereld om ons heen. Je zult daardoor meer verbinding en synchroniciteit gaan ervaren in je leven. Het geeft kracht als we samen kunnen meebewegen met wie en wat we van nature zijn!

Cacao Ceremonie

Oorspronkelijk komt “kakaw” uit Zuid-Amerika. De Maya’s en Azteken gebruikten het al in eeuwenoude rituelen en ceremonies. Door hen werd het gezien als een heilig plantmedicijn.

Cacao helpt je hart te openen en zo te verbinden met je eigen liefde.

Contact

Wat doet cacao?

Pure 100% rauwe cacao kan je hierin ondersteunen. Cacao werkt op het hartchakra; je hartenergie, daar waar je liefde zich bevindt. En hoe vaker je met jouw eigen liefde verbindt, hoe makkelijker het wordt om je leven vanuit liefde, jouw essentie te leven. En hoe sterker de verbinding met je hart is.

Hoe werkt het?

Tijdens de cacao ceremonie wordt er pure rauwe cacao gedronken die je in contact met je hart brengt. Pure 100% rauwe cacao is een echte hartopener. Een mild plant medicijn, vrouwelijke spirit met een krachtige, wijze, zachte energie die je op een hele subtiele liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er zich in je hart afspeelt. Ze neemt je mee op reis en laat je in contact komen met je eenheidsbewustzijn. En laat je ervaren waar je aandacht aan mag geven in het leven.

De effecten van cacao

Pure rauwe cacao heeft een magisch effect op verschillende niveaus. Zo is cacao rijk aan antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Op fysiek niveau zorgt het hoge level aan antioxidanten voor een verlaagde bloeddruk, magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels, en ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Op emotioneel niveau helpt rauwe cacao je meer verbinding te ervaren met je eigen hart. Emoties krijgen meer de ruimte en je voelt je meer verbonden met anderen. Op mentaal niveau geeft cacao je de ruimte voor je gedachten de vrije loop te laten, waardoor je meer inzichten, creatieve ideeën en andere inspiratie kunt ervaren.