Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het lichaam als ingang tot emotionele en psychische problemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technieken gericht op lichaamsbewustzijn, ademhaling, ontspanning en beweging. Deze therapie kan helpen bij het verminderen van stress, angst, trauma en andere psychische klachten.

Massage Therapie

Massagetherapie is een behandelvorm waarbij gezondheidsklachten worden aangepakt door middel van massage.

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, een hoge mate van stress: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken. Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaken. Is er bijvoorbeeld sprake van een belastende levensstijl of frustraties op het werk? Door in gesprek te gaan worden mogelijke oorzaken in kaart gebracht en komen we samen tot een oplossing. Het luisteren naar de signalen van het lichaam staat hierbij centraal.

Losse sessies en abonnementen

  Yoga Nidra

  Yoga Nidra is meer dan alleen een oefening of meditatie. Net als bij andere yogastromingen, kan het je brengen naar samadhi, de eenwording met het Allerhoogste, de Bron. Deze vorm van yoga komt van oorsprong uit de tantrische traditie.

  Het is geen actieve yoga met verschillende houdingen. Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Yoga betekend verbinding in het sanskriet en nidra slaap. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra energiek en uitgerust.

  Tijdens een sessie leid ik je door verschillende fases om met meer aandacht aanwezig te zijn in je lichaam.

  Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra als doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en zo te komen tot samadhi. Het helpt je beter en dieper te slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast helpt yoga nidra tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

  Losse sessies en abonnementen

  • Yoga Nidra - privésessie

   Deze is enkel op aanvraag beschikbaar

   Op aanvraag

   Sessie plannen